U-taxi Hong Kong

的士收費概要



2017年4月到現在為止,的士收費都係24個大洋起標,首十公里1.7元一跳,之後0.2公里1.2元一跳。


全球的士收費排名中,香港排係第51名,如果加埋85折,大概排第70名左右。香港既的士價錢都算抵坐,係全球88個城市排名裡面,排係後半部,但係服務水平排名香港則排第3名,這項統計我們諗好多人都估唔到,而且以上所有統計都可以在互聯網上查到。 


當然,依個世界有好的司機,當然亦會有唔好既司機啦。但係U-Taxi就一定係緊密合作的小家庭啦,就係因為U-Taxi既制度同架構,都有效令司機堅持專業操守。如果司機接到訂單,而訂單是沒有貨主的話,司機絕對唔會胡亂收取車費,點解?因為佢都想你加佢為專用司機,以後有訂單搵佢。如果訂單係有貨主既話,司機就更加唔會亂黎啦,因為貨主可以黑名單該位司機,所以用U-Taxi會令你安心好多啦。

分享此文:

請按讚: