U-taxi Hong Kong

深圳灣的士預約服務




立即下載我們的手機應用程式「乘客版本」,或下載「司機版本」加入我們,亦可以通過電話 +852 9088-7771 聯繫我們客戶服務部。



深圳灣的士面對的困難


深圳灣的士既上車點,可以說係沒有。因為深圳灣口岸連私家車停泊處都沒有。雖然係咁,但好多深圳灣的士司機都以博一博既心態,到深圳灣口岸乘接乘客。但事實上,係好客易令到司機蒙受損失。點解會咁?


因為好多人會見到司機接乘客後,跟住會打電話俾警察來檢控其司機。大家好似霸地盤咁,但其實大家可以共容的。如果深圳灣口岸設有上車點,大家司機亦唔駛等咁耐,乘客又唔駛俾D唔係咁安心既司機接送。何樂而不為呢?


深圳灣口岸的士服務的重要性


比如深圳灣口岸因疫情關係,辦公時間改為早上10點至下午8點。有一段時間係香港唯一能過關既口岸。但因為以上問題,令乘客難以預約車輛之餘,亦令乘客難已安心地回家。


希望大家(甚至同行)不要再做此行為,因為對雙方百害而無一利。亦希望有關當局設立私家車停泊處,令到車輛司機及乘客都有幫助。

分享此文:

請按讚: