U-taxi Hong Kong

立即預約新界﹑大嶼山的士服務




我們專門設計的「乘客版本」可以方便地預約,行家又可以下載「司機版本」加入我們的行列。如有任何疑問,敬請以 +852 9088-7771 聯絡我們客戶服務同事。



新界的士要注意事項


新界的士服務區域最近九龍既地點有沙田威爾斯醫院同荃灣機鐵站。沙田其他地方係唔可以去到架,有好多乘客誤以為可以。新界的士的起標價為20.5元,其後1.5元一跳再來就1.2元一跳 。當然,除了比市區車輛便宜之外,最緊要係佢地比市區車輛通常會熟路好多。U-Taxi都有Call新界的士服務,當然希望擴大我們的服務範圍,可以方便地幫到新界乘客同司機啦。


大嶼山的士留意事項


大嶼山的士簡單黎講,最遠就係去到迪士尼啦。但如果乘客要去大嶼山南邊部分既話,乘客只能夠選擇搭大嶼山的士啦,因為新界及市區的士係完全去唔到架。當然,U-Taxi亦不會遺漏Call大嶼山的士服務。旅客或遊客要留意,大嶼山的士起標價為19元,其後一跳1.5元,再來就係1.4元 。特別要提醒,這種車輛全香港只有70部左右,所以去大嶼山南部既話,用U-Taxi Call Taxi一定幫到你預約。

分享此文:

請按讚: